Hepp!

Sitter i skolan, fan vad jag är duktig!! Idag går jag en brandutbildning, det är mycket spännande! :) En lärorik dag! Såna gillar vi.

Nu är det frukost och jag har ätit min andra för dagen. Till lunch blir det tomatsoppa så då åker jag nog hem och sover istället.. x) Sen blir det plugga lite hund och fixa mammans bil inför besiktning. SEN äntligen ska avgassystemet på MIN bil svetsas. :D Yay! Besiktningen hägrar!

Gårdagen var mycket mysig. Jag och lilla syster yster hade Grey's Anatomy-mys :) tänk vad det programmet kan väcka starka känslor.. :O

I övrigt gick det rätt bra igår, fick lite engelska pluggat och gymade med Catten. TYVÄRR så tog inte Bistron hennes upplägg om Fredagsmys :( det fattar jag inte riktigt faktiskt.. Deras argument lät konstiga, jag tror hennes koncept hade blivit riktigt bra. Men men. Sånt är livet.


Oj nu kom alla fjuniga barn in i biblioteket.. Hjälp. Nu måste jag nog gå, man blir lite skrämd av deras genomträngande tuppliknande stämmor och höga wannabe-alfahanne-skratt. (O_o) Det är en lite apliknande miljö här, det har det alltid varit. En klump pojkar som vill vara män, det finns en ledare som alla skrattar åt oavsett hur dåliga skämt han drar eller hur ofyndig han är, och alla tävlar om vem som kan prata bredast gotländska och vara mest bonnig. Den som kan flest namn på traktormodeller och är mest insatt i redskapsvärlden. Jisses, pojkar små. De skulle se sig själva. Man skulle spela in dem. :) Hehe......


Well, back to pyroteknik!! :D Tjing!
/Kapten


PS. Det luktar koskit här.

En onsdag. En bra onsdag.

Jag tänkte iaf försöka vara lite bättre på att skriva :P jag tänkte skriva igår, men det blev inte av.. Träffade nämligen en sjukgymnast och det väckte en hel del tankar och reflektioner.

Hon var förstummad över hur "mogen" jag var sade hon. Blev helt chockad när jag sade att jag bara var 20. Först förstod jag inte riktigt varför, men vi pratade lite om det och det slog mig att jag kommit väldigt långt i mitt liv för att vara så ung. Jag har egen lägenhet, med egna möbler och en trädgård, och trivs utomordentligt bra i den. Jag har en hund och tre katter och hade inte valt bort dem för allt i världen. Jag har tre bilar som jag har köpt själv och ett fungerande hushåll trots att jag inte har gott om pengar och inte fått något ekonomiskt stöd från mina föräldrar, jag har tagit mig i stort sett själv från scratch till där jag är idag. Jag kan gå ut och roa mig och har pengar att röra mig för, även om det inte är mycket, och jag har ingen annan att tacka för det. Utom de vänliga själar som lånar ut pengar och bjuder mig såklart, när jag inte har råd själv. :) Jag betalar mina räkningar själv, och har varit mer eller mindre helt självständig sen jag var 16. Jag har iaf inte fått några pengar att tala om av mina föräldrar, förutom det pliktbundna underhållet. Jag har varit utbränd och kommit en bra bit på väg från det. Jag har varit deprimerad och kommit en lång bit på vägen från det också. Jag är påläst. Jag har tack vare terapi och hårt jobb lärt känna mig själv ganska bra, och kan reflektera över vad som händer, varför, och vad jag och andra har för del i det. Jag jobbar just nu med att hitta vägar och lösningar för att förändra det jag vill förändra, acceptera det jag inte kan förändra, och att lära mig se skillnaden. Jag har visserligen tagit jävligt lång tid på mig att ta mig igenom gymnasiet, men jag har mognat på många plan i mitt privata liv, och kan förhoppningsvis ta vara på det jag lärt mig bättre tack vare det. Jag har 2 ganska långa förhållanden bakom mig som lärt mig mycket om livet och människor, och framför allt om mig själv och vad jag vill.

När hon vinklade det på det viset så kände jag mig inte misslyckad som jag kan känna mig ibland, för att jag inte har någon kontakt med pappa, för att jag har sömnsvårigheter, tillitsproblem och har svårt att klara skolan. Jag fick lite perspektiv. Det kändes faktsikt till och med som att jag kunde vara stolt över vad jag lyckats med här i livet. Jag kanske inte är värdelös bara för att jag inte har betyg i flera ämnen, sover bort halva dagarna och sviker mig själv hela tiden. Jag misslyckas med så mycket och det sänker mig, men jag kanske inte behöver oroa mig så mycket. Jag har aldrig sett det så förut. Jag kanske inte har kommit så långt som jag ville ha gjort, med skolan och så. Men jag har fan ta mig kommit en jävla bra bit på väg med mitt liv. MITT eget liv. Det som kommer efter man har flyttat hemifrån och brutit sig loss från familjen. Jag har kommit mycket längre än de allra flesta runtomkring mig, och jag har aldrig tänkt på det förrns nu. De kanske har klarat gymnasiet, men många bor hemma, är arbetslösa, flyttar runt eller bara är allmänt vilsna. Jag har det faktiskt inte så tokigt nu :) har väl bara inte insett det innan.

Jag ville väl bara uttrycka min tacksamhet tror jag. Eller bara få ur mig det. Jag är faktiskt rätt stolt över mig själv, mitt liv och vad jag har åstadkommit hittills. Typ för första gången i hela mitt liv är jag aningens stolt. Och jag skäms inte ens så mkt över det. :) Jag har en bra bit kvar, naturligtvis, men jag är trots allt bara 20 år. Jag har hunnit med en hel del på 20 år. På gott och ont.

Detta blev ett ego-inlägg, men jag tänker inte be om ursäkt för det. Jag är stolt över mig själv idag och då får man vara lite ego. :)



Nu ska jag återgå till Engelska-pluggandet. Jag sitter faktiskt i skolan och PLUGGAR :P det trodde ni inte va. Nej, men nu ska jag fixa det här. Jag SKA bli klar till jul. Goddammit.


En konstig kittlande känsla som får tankarna att irra bort sig.
An unusual kind of smile on my face.
/Kapten

Höst.

Nu var det jävligt länge sen jag skrev. Har inte haft nån lust riktigt.. Så mycket rörigt, både inom mig och runtomkring, att det känts för svårt att bena upp det och sätta ord på det. Upp, ner, fram och tillbaks. Men men. Bättre sent än aldrig.

Lite uppdatering för er som är intresserade:

- Jag har haft en dipp på typ 3 veckor efter mammas flytt och all stress med den och massa annat skit, men återhämtat mig fortare än jag lyckats med tidigare. Det är bra! Vissa saker hänger förstås ännu kvar, det gör ont att förlora sin bästa (eller hur det nu var..) vän. Men livet går vidare. Endera löser det sig, eller så gör det inte det.
- Jag är fortfarande fattig som en kyrkråtta, men fick låna en slant av min älskade lilla mami mami för att köpa en bil! Det bidde en BMW (såklart) 316 '92, en E30 touring, så nu får Kräket plats också :) vindrutan ska bytas, avgassystemet svetsas lite och sen är det dags för besiktning.
- Det går långsamt men framåt, det här med att ha en fungerande vardag.. Jag satte upp vissa mål i slutet av sommaren och har faktiskt kommit en bra bit på väg med dem. Jag tränar 2 ggr/vecka, går raska promenader 2 ggr om dagen, äter mat - både nyttigt och regelbundet nuförtiden. Min lägenhet ser inte ut som ett bombnedslag (oftast inte iaf) och jag har inte dödat några blommor på senaste. :)
- Jag har druckit tequila, tagit några mycket tvivelaktiga beslut, gjort bort mig rejält och lyckats ordna upp det igen. <3
- Jag har fått en ny bästa vän. Bästa vänner kan inte ersätta varandra, men man kan få fler eller färre. Jag har förlorat en av mina bästa och närmaste vänner men vunnit en annan. Kattis och jag är sjukt lika och har fantastiskt roligt ihop. :) Våra hundar är bästisar och hon har precis fått en egen lägenhet bara 100 m bort från mig. :) Kul! Sånt som gör en glad!
- Det finns någon annan som gör mig glad också, men för er nyfikna kan jag avslöja att det inte är mer än så. Jag tycker det är läskigt med känslor och har varken tid eller ork med nåt sånt nu. Och inte är jag redo för nåt sånt heller så det är inget alternativ. Vi umgås, mår bra och har roligt. No strings attached. That's it. Sådetså. Får bara ångest. Se! Nu fick jag ångest igen.
- Mina syskon är på ön!!! :D <3 Har saknat dem! Inte träffat dem sen i somras. Glad för att få göra det igen :)
- Allt går bra med Herr Vit, vi kommer varandra bara närmare och närmare. Han gör mig lycklig.
- Jag har planer på att låta lilla kissen Luna träffa en pojkkatt i vinter, och förhoppningsvis blir det små kattbebisar av det. :)
- Min älskade lilla 318 är till salu!! :'( Efter mycket om och men har jag kommit fram till att jag inte har råd att ha kvar båda BMWarna. :'( Och jag säljer även en telefon (samsung SGH-U800), ny i kartong. Lång historia kort; min egen telefon som jag kom mig för att skicka in på service efter ett halvår "försvann" på posten på tillbakavägen och i ersättning fick jag denna. Det är bara det att det är en ANNAN modell än vad jag hade innan. (-_-) Och jag trodde jag skulle kunna stå ut med det men när jag öppnade kartongen och kände luren i handen så - nej. Det skulle aldrig funka mellan oss. Jag vill ha en sån som min gamla. Så enkelt är det med det.
- Det har blivit massor med festande (som vanligt) och jag stormtrivs med det :) så kul att klä upp sig, träffa folk och bara härja. Rickard, min kära bror, har varit nere en dryg vecka och vi sågs på tok för lite. :( Jävla folk som ska bo på fastlandet.
- Hösten är här. Big time. Gula löv ÖVERALLT och kallt och fuktigt och regnigt. Iaf inte så kallt som det var för några veckor sen, men ändå för kallt för min smak. Fast det är faktiskt ganska skönt att vara ute och gå när det är sånt här väder, så länge det inte blåser vill säga. Snart är det vinter.. Och jul.. Och snö.. Och grögg. :) Tja, det kan ju inte bli en mycket värre vinter än den förra, så det känns ändå rätt okej. Ser till och med fram litegrann emot vinter och mys. Man kanske möjligtvis till och med kan njuta lite av den här vintern..? Nu ska vi ju inte ropa hej för tidigt, men känns ändå som att jag mår tillräckligt bra nu för att orka njuta lite av mitt nya ensamma fria liv istället för att sörja det gamla brustna. Den finns där, men den tar inte all min energi och mina tankar längre. Sorgen är hanterbar, minnena ligger i en låda i bakhuvudet att ta fram när jag känner att jag orkar. Jag kan ha roligt på riktigt, jag kan må bra igen. Jag kan känna glöden inuti och faktiskt njuta av livet. Mitt liv.
- Jag trivs hemma, fått någotsånär ordning på livet (som jag skrev förut), har ingen hemsk pojkvän som kan såra mig om och om igen och förstöra allt som är bra, har underbara djur och människor omkring mig som gör mig glad. Det går bra nu. Långsamt, men ganska bra.


Aja. Nu pladdrar jag. Men kontentan av det hela är iaf att på det hela taget så mår jag relativt bra nu, och har tänkt fortsätta med det. Nu är det bara den där lilla detaljen med skolan.. Det går framåt. Men långsamt. Och tiden stannar ju inte. Men jag kämpar på. På tal om det så borde jag faktiskt sitta och trixa ihop en Power Point-presentation nu, och inte skriva här. Men men.

Ikväll blir det entrecôte hos mamma med Catten och Mirjam. De har nåt lur för sig och tycker att jag ska va med på det. Ja vaffan, inte tackar jag nej till bus och en saftig köttbit! :D Det är precis vad jag gillar! Allrahelst i kombination!!

Avslutningsvis så skulle jag behöva kratta min studsmatta, vika tvätt och handla kattmat, men helst vill jag nog bara sova en stund. Eller så.


Musselpuss/musseldiss, musselporr. Musselini, Mussel Pigg, musselbyggare. Clambusters, salt och tänger. Slabbslabb. OCH KOD!!! Du vill ligga med mig men det går inte. I'm the backwardsman, the backwardsman - look daddy, I'M A FARMER!! Tvivelaktigt, mycket tvivelaktigt. Demonkatt, vitt vin, nya kläder och träningsvärk i benen. Häfflette. Gul och Vit. Bacon, mm bacon. DO IT! For helvede. Slask. Roger det. Det är det inge ben i! Nej tack, jag försöker sluta. - Haru eld? - Eld ja! Näe.

~


Living, learning, hurting, laughing, crying, dancing, glowing, thinking, feeling, doubting, trusting, running, trying, struggling, burning, denying, loving, hating, caring, dreaming, crashing, rising, falling, dying, breaking, healing, smiling.
//Captain Neemo

RSS 2.0