Vilken härlig sommardag!

Nyss ute med voffsen, det bara skriker sommar! :D Härligt! Varmt som tusan, men blåser lite.

Nu ska jag ner på stan en sväng, fixa det sista. Lämna tillbaka ett par skor, köpa linsvätska, sola. Typ. Sen hem, duscha och bort till Lilian och provsminka. :) Tihi, Nemisen ska på bal! :D Måste få tag på Matilda också, så kom kan sy det där stygnet.

Ska höra runt lite sådär i sista minuten om man kan hitta nån att åka med. Inte så skoj att gå ner i 22 graders värme naj. Men det blir nog bra hur det än blir.

Nu ska jag gå ut till bussen så jag inte missar den i vanlig ordning.


Ha en trevlig dag allihop! Se till att komma ut i det fina vädret!! :D
/Kapten N

Tuffa tider!

Här går det undan.. Elaka sms, ändrade planer, mösspåtagning, tequila, bakfylla, shopping, Svensktoppen nästa, städ, fix..

Nu sitter jag äntligen ner, smuttar på ett glas vin och väntar på Amelie som ska komma över och färga mitt hår..

Går åt mycket pengar till det här med studenten! Idag har jag varit på stan nästan hela dagen. Handlat hårgrejer med Gittan som ska fixa mitt hår till balen. Sen tittade på Catten och Maria som sjöng på öster. Maria vann!! :D Grattis! Catten kom på 3e, inte tokigt! Mötte på folk precis hela tiden, kunde inte gå nånstans utan att stöta på en massa :P Trevligt! Gick med Maddi och shoppade!

Nu kom Amelie, måste sluta :)


POSS!

VIKTIGT!

Skriv på här mot införandet av ritualslakt i Sverige!! Helt sjukt!! :-O

http://upprop.nu/TIEV

Uff.. Hård helg och händelserik måndag.

Eftersom jag är otroligt trött och egentligen borde sova, och hela anledningen till att jag skriver är att jag tänkte bli lite tröttare så jag faktiskt somnar, så tänkte jag inte berika er med en lång utläggning om min helg, utan bara ta med lite här och där.

Fredag: Solarium tillslut - skönt. Tankar och känslor så man blev tokig, vin hos Marre, mycket prat, Frida och jag hatade karlar och känslor tillsammans. Mer vin. Smink. Promenad hela vägen ner på stan, dansa på Munken tills fötter och alla andra kroppsdelar värkte. Träffade Draggen i Hitta Nemo!! Hur coolt är inte det då! Hammarhajen är det, för er som inte är så insatta i filmen. ;) Var allmänt dryg, så alla som stötte på mig denna kväll blev nog tämligen besvikna. Haha. Men jag hade roligt iaf, och det var ju det som var huvudsaken. Maxmål och promenad hela vägen hem har jag för mig. Med min älskade lilla Frida.

Lördag: Tokbakis. Vaknade sent, men bara att rycka upp sig och dricka några liter vatten. Fick gott om tid på mig att göra mig i ordning, haha. För en gångs skull inte jag som är sist. ;) SAMUEL! Men fin vart jag. Sen var det bita ihop och åka ut till Lummelunda och fira Annas 20årsdag. Mycket trevligt! Spelade kubb, träffade en Elin och hade allmänt mysigt. Skjuts av min alldeles egna Sanne hem till hunden, och sen prommis ner till stan. Skjuts av skumma men trevliga typer. Spännande att lifta, borde man göra oftare. Hah. För lång kö till Munken så bidde Brorsan. Jättetrevligt med massa folk man kände. Nästan alla mina små pojkar träffade jag. :) Sen vart klockan 2 och slut på det roliga. Väska, jacka borta, ingen på Lillebror kunde hitta nåt. Panik, ångest, hjälp av Martin, fick låna lur och tröja. Min värld rasade där ett tag. Vovven hemma, ingen nyckel och inga pengar till Securitas. Kändes inte så jätteroligt. Hittade nyckel som jag gömt, som TUR var!! Och världens bästa Martin gick hela vägen med mig hem. Fast att han bor vid Signalen. Underbaring. <3 Vad vore man utan vänner? Somnade smått totalförstörd i min egen säng till slut. Såklart fick Tenor sova med mig, jag hade ju saknat honom och varit så orolig för hans skull. Min bäbis.

Söndag: Bakfyllesöndag som hette duga. Tydligen inget bra för dagen-efter-hälsan att först svepa två tequila och sen behöva handskas med panikångest över väskan som innehöll mitt liv. Mådde som ett djur. Försökte sova bort så mkt som möjligt av dagen, men hade hjärtklappning och svårt att andas så blev mest mardrömmar och bröstsmärtor. Gav upp tillslut. Kunde inte få tag på nån, luren (den trasiga) hade jag glömt hemma på kvällen så den fanns ju lyckligtvis kvar. Går inte att göra så mkt med dock, bara skriva sms från datorn och svara i tfn. Så kunde inte heller ringa nån för att leta reda på väsksatan. Så satt mest här och funderade på vad fan jag skulle ta mig till utan mina saker. Hela mitt liv ligger i den väskan. Plånbok (visserligen utan pengar, men ändå), mp3spelare (som dessutom inte funkar nåt vidare), almanacka, skrivblock, dagbok, p-piller, hemnycklar, linsvätska, telefonen (den som inte har ett fungerande batteri men som går att använda knapparna på) osv. Inte ens mitt kontokort ligger i väskan, jag hade det lyckligtvis i fickan. Men jag känner mig helt otroligt naken och handikappad utan alla mina saker. Men men. Bara att ta sig samman, vi skulle ju på 9årskalas på landet, med grillat och tårta. Pust och stånk, hängde i princip med huvudet utanför fönstret, mamma fick köra ut. Som tur var mådde jag lite bättre när maten serverades, och Hjalmar fick en Skäggspuggare/Häckspuggare (späckhuggare) i present. Mycket lyckat. Söta kissungar, man ville äta upp dem. Alternativt ta med dem hem.

En otroligt trött och sliten Nemo var det som somnade söndagnatt.

Idag har mest vart åt helvete. Folk i klassen styr och ställer och ordnar helt utan att kolla med varandra. Bestämmer och har sig, alldeles på egen hand. Om VÅR student. Blir så jävla less. Vem fan kom på idén att ersätta det helgrillade lammet med Maxburgare!? Jävla idioti. Tar beslut för hela klassen på egen hand.. Bra där. Man lackar ju ur för mindre. Helt sanslöst.

Matilda tröstade med shopping, Amelie med kramar och positiva ord och mamma med nachotallrik på Joda och glass på hamnen. Det behövdes! Alltihopa! TACK! Sen till Marre, fått låna en lur av Katja (tack!!), får hoppas den funkar.. Blir experiment imorrn.

Och nu ett tag har jag legat i sängen och haft allmän panik och ångest över allt som jag inte längre har koll på, helt enkelt för att all min koll ligger i min blommiga väska som är på vift. Ingen lär ha nytta av den, så det är liksom ingen idé att behålla den.. Innehåller inga pengar, en trasig mp3 och mina komihåg-lappar. En sjal från katthemmets loppis. Själv kan jag inte leva utan den! Har möten och tider till höger och vänster, och telefonnummer och alla kom-ihåg-att-köpa/göra-innan-mösspåtagningen/balen/studenten-saker. Får ångest bara av det faktum att mina listor är borta. VAD FAN SKA JAG GÖRA!? Och I VILKEN ORDNING?! Vaxa benen, städa lägenheten (dvs. diska, dammsuga, vika in tvätten, moppa, smiska mattor, rensa lådor, skrubba badrum, vattna blommor, städa köket och hela jävla paketet), rasta vovven, mata djuren, träffa arb.terapeuten, psykologen, leta reda på väskan, få en telefon att funka, ringa nån som kan ha koll på vart min väska är, fixa bil till balen, prata med Gittan om håret, handla väska, gå på bolaget, gå i skolan, hämta mössan, hinna i tid till allt, sola, klippa gräset, klippa klor på T, duscha, fixa naglarna, färga håret, smycken till balen, ringa Katarina om min idiotklass, betala pengar till höger och vänster (har ingen kolla alls på min ekonomi utan blocket :'( blä), bestämma mig hur jag ska göra på studenten (vara med, eller skita i det), lämna tillbaks skorna jag köpte idag, bjuda folk till min studentskiva, osv - PUH!!!! Och allt i en enda röra i mitt huvud utan blocket!! Gah!

Måste försöka bena upp allting imorrn.. Inte nu.. Klockan är för fan halv tre. Och jag som ska upp tidigt imorrn. GÅ OCH LÄGG DIG NEMO.

Jaja.. Jag ska. Försöker ett varv till då. Glömt allt vad mediciner, sömntabletter heter också.. Som vanligt.. Och inte kan jag ställa nåt larm på mobilen heller.. Och inga p-piller har jag, för de ligger i väskan.. Hela mitt liv är en enda röra utan mitt block och min almanacka. :'(

Oj. Det blev visst en hel utläggning ändå.. Heh. Lev med det.


Ynk ynk.
/En ledsen Kapten

Godmorgon världen.

Trist att det regnar idag, jag som ville sola.. Får väl bli solarium om jag orkar ta mig ner på stan sen..

Sovit inte så bra inatt, drömt en massa konstigt. Om mat!? Eller, snarare om matlagning. Och växter. Och Tenor.

Nu sitter jag väl här även om jag borde resa mig upp.. Jag fryser.. :( Ska ta en dusch nu, sen frukost, sen tvätta, sen hundpromenad i jävla pissvädret, sen städa. Om jag är riktigt duktig nu på dagen, så kanske jag kan unna mig att sola sen, och kanske ett avsnitt av Grey's. Det tycker jag låter som en plan.

Vad händer ikväll? Det är ju tydligen fredag har jag hört.. Vet inte ens om jag är särskilt sugen på att gå ut.. Men vad ska man göra då, sitta hemma..? :-/ Hm.. Får klura på det.


Ttul. *AFK*
/Kaptain

Sliten..

Blev en hård natt.. :P Haha.. Räkans hemkomst skulle firas igår, och jävlar vad vi firade. :P Satt hos Kami först, sen drog vi ner på Lillebror.. Blev en aning kaotiskt för min del, pga av en specifik händelse.. Men det behöver vi inte gå in på här. Det ordnade sig till slut iaf, och jag kunde slappna av lite igen. Träffade massa små söta varelser nere på Lillebror. Tex Mika!! :D Som jag inte ens träffat sen han kom hem från fastlandet!! Jättekul! Världens bästa Mika.. Sen gick vi hela gänget hem till Maddi och efterfestade så det stod härliga till :)

Promenad hem i soluppgången, och sov som en sten. Vaknade fortfarande full runt lunch, men det gjorde inget.. Varit en lugn dag i övrigt, mest sovit..

Frida <3

Funderat en massa, hände saker som rörde upp en massa känslor.. Men jag lyckades hålla fötterna på jorden och låta bli att få panik. :)

Fick reda på att min favoritgranne Amelie ska flytta i höst. :( Naturligtvis glad för deras skull att de hittat en sån fin lägenhet, men ledsen att de lämnar mig.. Blandade känslor där..

Har jag nämnt att katten är Tratten igen.. :( Stackars lilla Polly.. Undrar vad det är för fel på henne.-.

Nu är jag übertrött, ska äta köttbulle- och rödbetssalladsmackor till kvällsmat och sen susse.. Upp tidigt imorrn och tvätta.. Som aldrig blev av igår.. :P Fick erbjudande om att ligga och sola med min bästa vän också, det lät väldigt lockande..


Puss på er
/Kapten

Onsdag...

Fick typ inte sova nåt alls inatt.. Ett par timmar kanske.. Kul där. Jag som hade sett fram emot valpbesiktningen idag i skolan.. Men det gick helt enkelt inte.

För mycket tankar antar jag.. Usch vad trött jag blir..

Försöker hitta styrkan igen. Musik, smink, Tenor, sysselsätta sig.. Går framåt iaf.

Så insatans trött.. Och less. Varför kan saker och ting inte bara funka!? Varför kan det inte få va bra nån jävla gång? Men nejdå.. Kämpa sig blodig och likförbannat går allt åt helvete.. Fan vad sur jag blir.

Nu ska jag sätta tändstickor i ögonen (ähum, för att hålla upp ögonlocken), gå en promenad med T trots havet som nån hällt ut på marken.. (-_-) Sen ge mig på att köra, försöka låta bli att somna, och handla lite nödvändigheter. För nåt annat har jag ju inte råd med. Arrgghh. Men fan, jag ska kosta på mig att sola lite. Brukar faktiskt må bättre av det.. Sen blir det hem och tvätta. Som jag har tänkt göra skitlänge.. Diska måste jag också göra. Goddammit.


Ha ett helvete allihop!
/Kapten

Grubblardag.

Det har varit en tung dag idag.. Men jag är nöjd med den, och otroligt stolt över mig själv. Så, nu har jag tagit ett beslut. Nu gäller det bara att hålla fast vid det. Lättare sagt än gjort. Men jag ska jävlarimig fixa det. Mycket musik, mycket funderande, och MYCKET skrivande.. But I can do it. Var skönt med en dusch efter allt grubblande, som att skölja av allt det jobbiga.. Sen en promenad på det, varmt och skönt och solen sken.

Prat med Frida idag.. Det var längesen.. Jag saknar henne.. :( Skönt att få prata om allt.. Tillsammans är vi starka. :) Deal..? Deal. Vi förtjänar bara det bästa. <3

Marre fick bredband idag! ^^ WHOHOO! Glad för hennes skull.. :) Jag vet ju vad det innebär..

Fått mat i magen och ska nu på dagens sista prommis med T.

Luna har ätit sin andra p-piller-tablett (snälla gode gud, gör så de börjar verka snart, så kattfan inte skriker hela nätterna!)..

Polly har fått skavsår av halsbandet.. :( Jag undrar lite om det är nå fel med hennes hud.. Andra gången hon får vätskande sår av ingenting.. Får kolla det..

Fick pengar idag, har betalt räkningar för 5800 spänn. x( Det kändes ju kul. Och än är det inte slut.

Mer då?
Hmm.. Jo!!! :D Angelica bestämde sig för att gå på balen med mig trots allt!! :D TJOHOOOOO!!!! :D Jag har en baldejt!! YES!! Underbart!! :D Det kommer bli så roligt, jag ser fram emot det som fan! ^^
Och Vickan var här igår, vi pratade hela kvällen om allt och inget! :) Hur mysigt som helst! Jag saknar henne, hon bor ju i jävla Uppsala nu.. :P Det är ju lite långt.. xD Men vi hade fruktansvärt trevligt iaf! :) Tog igen en massa..


Nej hörni.. Promenad var det.. Sen sova..


Note to self: Bättre ensam än i dåligt sällskap. Enough is enough.


Over and out.
/Kapten

If you love me, leave me alone.

The very first day of my life
Was the day that you let me go
It was a blessing in disguise
Now I see that I'm beautiful

Cause all we ever did was fight
We were so dysfunctional
Now I've forgotten all the times
And all the days I was lovin you


Just like a ghost from my past
(He's come back to haunt me)
Saying that you want me back
(But that's impossible so...)

If you love me, leave me
Cause I've already closed that door
Don't want to be
In the pain I felt before
Finally I could be myself
Without your approval anymore
(If you love me leave me)
If you love me leave me alone

Now there used to be a time
I would've taken you back again
But now without you on my mind
And I'm totally independent
So you can save your little lies
Cause I know whats happenin'
You're missin' me but say goodbye now
To all the days I was lovin' you

Just like a ghost from my past
(He's come back to haunt me)
Saying that you want me back
(But that's impossible so...)

If you love me, leave me
Cause I've already closed that door
Don't want to be
In the pain I felt before
Finally I could be myself
Without your approval anymore
(If you love me leave me)
If you love me leave me alone

If you really wanna help
Then you should go
Cause I promised myself
I'd make it alone
At the back of the shelf
That's where I put what we had
I'm never going back

Puh! Måndag igen!

Här går tiden undan..

Ber om ursäkt att jag varit så OTROLIGT dålig på att blogga nu i helgen! :P Som alla helger så har jag lite mer fullt upp än om vardagarna.. Men jag ska nu göra ett försök att sammanfatta min hektiska helg!

Till att börja med kan jag stolt erkänna att jag (för ovanlighetens skull) hade en helt UNDERBAR 20årsdag! :D Är verkligen supernöjd! Började med att mamma (min söta, älskade lilla mamma) hade promenerat hela vägen från sig till mig, och väckte mig med sång, ett fång rosor och frukost! :D Helt omöjligt att vara morgongrinig då. ^^ Gjorde mig iordning, tittade lite på youtube-klipp med mor min, och sedan bar det av mot Roma och Lövstadagen!

Väl där gick vi runt en stund, hade med mig Tenor och han var jätteduktig! Vi hittade aguilitybanan och bestämde oss för att bekanta oss närmare med den. :P Tenor hade aldrig sett en sån bana förut, iaf inte såvitt jag vet, så det var väldigt spännande att se hur det skulle gå.. :) Till min stora glädje tyckte han det var hur roligt som helst! :D Var helt till sig och ville mer hela tiden (tja, i början ville han väl mest lukta på allt det nya och spännande, men sen tyckte han det var jätteroligt! ^^). Vi träffade även Mia och hennes Christian, det var MYCKET trevligt! :D Åh, vad jag saknar henne.. Tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra.. :(

Gick några varv på Lövsta, blev grinig på två saker, vilket förstörde mitt humör ett tag där. Dock så bestämde jag mig för att några idioter inte skulle få förstöra min 20årsdag, så försökte skaka av mig det och det gick rätt bra. Köpte några margeriter och tomatplantor.. Fick nöja mig så, pengarna tog slut.

Nu orkar jag inte skriva mer.. Kan fortsätta berätta sen..


Uff.
/Kapten

So far so .. good.

Tja, det har helt klart varit en händelserik start på dagen. :)

Oj vad tiden ränner iväg.. Nu måste jag rusa.. Ska ut på landet och käka tårta med släkten.. ;) Får skriva mer sen.. Full rulle!

Livet..

Det kanske är vädret, eller tiden på året.. Men nånting idag har fått mig att tänka på mitt liv.. Halvvägs till 40 och jag är varken världsberömd, förmögen eller har en framgångsrik karriär.. Ingen av mina drömmar har besannats.. Jo, förresten. :) Den om att ha hund. Men jag måste ju erkänna att jag är otroligt stressad - hur i helvete ska jag hinna med allt jag vill göra!? Man har ju bara en livstid på sig..

Hu.. Allt jag vill göra, alla liv jag vill leva.. Alla ställen jag vill bo på och resa till.. Alla människor jag vill möta.. Allt jag vill lära mig.. Hur ska jag hinna med det..? :( Jag blir så otålig också.. Jag vill ju NU!

Men men.. Jag får lov att säga att jag trivs bättre och bättre med mitt liv här. :) Det trodde jag inte. Men jag gör mig mer och mer bekväm här i mitt hem för varje dag.. Det är ett hem, inte bara nånstans man bor. Skönt är det.. För varje sak som faller på plats lugnar sig min själ lite.

Idag har jag varit någorlunda pigg! Kunde sova ända till halv 7 imorse! :D Alltså klokt sova, inte vakna hela tiden! Jätteskönt, har verkligen fått saker uträttat idag. Köpte nytt halsband till T, och en badleksak (vem försöker jag lura, förr eller senare druttar han i igen). Köpte halsband och p-piller till katterna, så snart får de gå ut. :) Skulle köpa fästingmedel idag med, men det var så insatans dyrt, så det får vänta..

Städa ordentligt har jag gjort också, diskat och moppat.. Och sorterat alla högar med papper och tidningar och skit!! SKÖNT!!

Hann leka en sväng med T också ute. :) Inviga nya leksaken. Det är som en freesbee ungefär. Han älskade den! ;D

Annars har jag mest tagit lite tid till att fundera och vara med mig själv.. Det känns som jag kommit nånvart idag. Vet inte riktigt hur, men ett mått av självinsikt har jag fått, lite perspektiv, och vuxit lite känner jag. Det känns alltid bra.

Fick rycka ut och hjälpa mamma handla.. Hon köpte grillad lax och potatissallad till mig för besäret :) moha, det var mums!

Nu är alla utfodrade.. Ska ägna lite tid åt mina djur, bara mysa, lyssna på musik, sätta på dem nya halsbanden och borsta Tenor.. Klippa klorna ska vi göra med. Sen dammsuga igen, för det LÄR bli skitigt igen. Men det gör inget. ^^

En lugn fredag för mig med andra ord. Blir en lång dag imorgon.. Träningstävling i aguility med T, det ska bli spännande :P haha. Jag tror aldrig han har sett en aguilitybana. :P Men men, man har inte roligare än man gör sig!


Hoppas alla ni andra får en trevlig kväll!
/Kapten

Skönt..

Skönt med prommis i skymningen.. I skogen, när nästan allt är grönt.. Jag har inte haft mp3n med mig på hundpromenad på jättelänge, flera veckor.. Blir så rofylld av alla läten och den varma grönskan.. Som lugnande medel för själen.. :)

Dessutom fick jag nyss reda på att jag inte behöver ha högsta beredskap än på minst en vecka :) gud vad skööönt! Då kan jag spendera helgen utan att behöva oroa mig, vara på helspänn eller behöva kolla över axeln hela tiden.. :) Puh! Ibland är det smidigt att bo på en ö, för rykten sprider sig fort, och man kan ha koll.. ;P

Och WIIIHOOOO!!! Beman startade!! :D

Nu.. Måla naglarna ska jag faktiskt göra. Fast jag börjar känna av tabletterna nu.. Ögonlocken blir tyngre och det blir jobbigare att följa med med blicken.. Liksom tyngre.. Aja.. Då kanske man får sova nåt inatt iaf..


Tjing!
/Kapten

GRYM!

Faaaan vad jag är GRYM!! Backade in mellan cyklar och buskage, 10-15 cm på vardera sida - KLOCKRENT! :D Ha! Fan vad NÖJD jag blev!! Där fick ni! Förutom stoltheten att få visa mina OTROLIGA backningsskills för alla ingen som såg mig, så fick jag dessutom mycket kortare bit att bära de tunga jobbiga krukorna.. :) Grejt!

Puh. Har inte alls hunnit med allt jag ville idag.. :( Men så är det väl när man är hemma och sjuk.. Man fixar inte riktigt lika mkt som annars. Och jag som inte fixar särskilt mycket ens då.. :( Blä. Men hämtade saker hos Mirjam idag, lite spaljéer och hönsnät. Och blev matad med vad som måste vara världens absolut äckligaste hostmedicin! Uäck! Men men, får medge att den hjälpte.. Hade en trevlig stund med M och mamma.. :) Gav tillräckligt med energi för att orka klippa gräset.. Nu är jag å andra sidan totalt utpumpad och orkar inte göra ett handtag mer idag.. :(

Fick lite panik nu här inför helgen och alla "tänk om".. Men det ska gå bra.. Håll fötterna på marken bara.. Det gäller att ha ett mål och att hålla fast vid det. Ett nej. Ett obevekligt "nej, jag vill inte". Inte ge sig in i några diskussisoner, inte tjafsa, inte bråka, inte prata, inte lyssna, inte nånting. Bara nej. Inte låta sig provoceras. Bara rätt och slätt nej. I can do it, I know I can.

Det är som att förbereda sig inför strid, dubbelkolla allt, se till att man klarar av att stå emot angreppen. Jag kör 100% defensivt. Eller 95% iaf. Ut med försvaret, upp med sköldarna, kolla så att rustningen inte har några avgörande skador. Ladda, ladda, allt handlar om förberedelse. Nu tar jag upp vindbryggan. Here goes.


Note to self:

Faktorer som gör mig instabil -
Alkohol
Ätit dåligt
Sovit dåligt
Inte nöjd med mig själv och saker jag borde gjort
P-pillrena
Medicinen
Grubblande


Åtgärder för att hålla mig stabil -
Ta sömntabletter trots att jag blir död dagen efter.. :(
Var effektiv imorgon fredag! (städa, handla fästingmedel + halsband, duscha T + borsta och klippa klor, tvätta, ritningen)
Hålla mig sysselsatt - fredag fullt upp, lördag lövstadagen på morgon+fm, sen hem, fixa och em kalas på farmen.
Kom ihåg medicin och p-piller! Tänk på deras effekt!
Ät ordentligt och regelbundet
Drick måttligt


Jo, och om det är nån som är intresserad så är det maskrosorna och tusenskönorna som regerar nu. Med smörblommor, vitsippor och forsythia här och var. Tulpanerna håller på att blomma över, men Mirjams persikoträd blommar :) och plommonträdet likaså.


Giv mig styrka!
/Kapten

Jag äter nästan alltid gröt till frukost.

På gröten har jag sylt (jo, det är sant). Hittills har jag bara köpt Bob's sylt, helt enkelt för jag vet att det är ett säkert kort. Men i dessa tuffa tider, med finanskrisen och allt, så får man ju skära ner på lyxen lite. Igår köpte jag ICA's Hallonsylt sylt istället. Jag får lov att erkänna att jag är lite nervös.. Undrar om den håller måttet?

Idag är näst sista skeden på Bob's Hallon & björnbärssylt.. Det drar ihop sig..

Puh! Ännu en lång, tung dag!

Tänkte jag skulle hinna skriva nåt i pauserna under Grey's, men satt och lipade istället :P haha. Kan inte låta bli att skratta åt mig själv, här sitter jag i min ensamhet och tokgråter åt en tv-serie. Stabilt Nemo. Lite väl känslig kanske?

Fick knappt sova inatt heller, och YIT med Jakob, Alexandra och gänget skulle hit idag och sätta in det nya telia-bredbandet.. Bra timing. Så jag tog hunden och åkte till mor, försökte sova lite där.. Gick dåligt.. Gav upp runt 12, åt en knäckemacka och begav mig sedan ner på stan för att uträtta lite ärenden.. Lyckades bra med att låta bli att köpa nåt onödigt. :) Tog en promenad med T längs muren också, det var skönt. Han var så stirrig och stojig bara, vi missade ju kvällsprommisen igår..

Sen åkte vi ner till almedalen där vi mötte upp Katja och Marre.. Låg och läste. Katja lekte med Tenor.. Jag sade att han behöver ju inte släpa kopplet efter sig, det går bra att ta av det.. PAH! Han lyssnade i bra i typ 4 min, sen var det full kareta och PLUMS ner i äckelvattnet. xD Ville inte alls höra på vad matte hade att säga. Kul grej! Jag växlade från panisk förskräckelse till uppgivenhet till totalt asgarv och kramp i magen till ett tappert försök att behärska mig och vara arg på rackaren.. xD Hundfan luktade avlopp sen.. Jävla drummelhund.. Gick med Katja till självaste havet för att "skölja" bort kloakdoften.. Mycket uppskattat! Tenor tyckte matte skulle bada också. Det tyckte inte jag!! Måste sett rätt roligt ut, Tenor kastar sig ut i vattnet med all kraft och glädje han kan uppbringa, jag måste ta spjärn med alla fötterna mot ett (blött och halkigt) stenblock för att inte följa med ut :P värkande armar, desperat försök att behålla kontrollen, fötterna helt genomblöta och hunden likaså. Spännande!

Handlade mat gjorde jag däremot för mycket pengar.. Och hundprylar.. Bla ett nytt rep till Tenor eftersom kärringjävelen stal mitt gamla.. Och städgrejer.. Hoppas budgeten håller ändå..

Nu ska jag fortsätta att se Girls on the playboy mansion. :P Inte alls lika bra som Grey's, men helt klart underhållande.. ;)

Hoppas hostan håller sig i schack, ryggen inte värker så mkt och huvudet slutar grubbla ut och in på allt och inget - så jag kan få sova lite inatt och orka till skolan imorgon.. :-/ 'Cause this sucks.. Har funderat lite på att återuppta sömntabletterna - jag sover ju som en sten av dem. Problemet är att jag ofta sover rakt igenom väckningsalarmet och en braaaa bit av dagen också.. Mindre bra.


Pusshej
/Kapten

Hosta, skvaller och lammstek..

Kom precis (eller ja, för en stund sen) hem från en MYCKET trevlig kväll hos Marre, Katja och David! Först lek med M och K, sen fix hos dem.. Långpromenad med Katta och prat med Rickard! Saknar han!

Sen följde Katta med upp och vi satt och pratade hur länge som helst, några glas vin blev det också.. Sen åt jag, Marre, Katja och David en helt underbar lammstek som inte smakade det minsta kofta! Tillsammans med potatisgratäng och rödvinssås frossade jag i mig den underbara måltiden. Tack Marre!!! Imorgon får jag hämta mina saker, det blev för tungt att bära..

Hosta och skit har jag haft hela dagen och natten, fick knappt nån sömn alls.. Några timmar nu på morgonen (trots jävla slagborren som fick mitt huvud att vibrera) fick jag iaf, tack vare ett par öronproppar. Jag lovar, öronproppar är klart underskattat. Dagen har varit plågsam, kan inte prata några längre stunder och skratta är inte att tänka på. Blir hostanfall bara jag tänker på nåt skoj. :( Blä.

Det är konstigt, för typ ett år sen längtade jag bort när jag var hemma, och drog på hemgången så långt som möjligt när jag var borta.. Jag hatade att komma hem, det knöt sig i magen när jag klev innanför dörren. Kom hem till ett berg av disk, ett kylskåp fullt av mögliga saker, fulla kattlådor och ett äckligt golv fullt med saker och kläder. Nu däremot, så längtar jag hem när jag är borta och drar mig för att gå hemifrån. :) Det är så stor skillnad. Jag tycker det är roligt. Tänkte på det nu på vägen hem från Marre.. Nästan småsprang hem, längtade efter min vovve och mina kissar, min säng och lugnet hemma. Så jävla skönt. Det hade jag aldrig trott för ett år sen. Att jag skulle längta hem, trivas hemma. Tänk, vad saker kan ändras på ett år.. Tänk vad en vovve, lite pengar och lite ordning kan göra.. Äntligen, efter 16 år, så har jag ett hem igen.

Det känns ju bara helt underbart.

Nu ska jag gå och lägga mig i MIN säng, i MITT hem, med MIN vetekudde, klappa MIN hund och MINA kissekatter godnatt och förhoppningsvis sova lite genom hostan och drömmarna.. Imorrn blir det tidigt, oavsett om jag orkar gå till skolan eller inte. Det ska installeras bredband här och folket med slagborren kommer invadera min lilla lägenhet imorrnbitti.. Uuuhh. :'( Måste möblera om innan det.. Och jag orkar verkligen inte fixa det nu, så det blir upp tidigt som fan imorrn och fixa det då.. WHOHOO!

Nu däremot - är det natti.


Puss o kram skumbanan
/Kapten

Hej och hopp..

Himlarns vad jag har varit dålig på att uppdatera..

Sist var.. Hm.. Vänta, måste kolla.. Just det! Lördags morse!

Jo, det blev ju en lugn fredagskväll.. Fast det var rätt skönt.. Framförallt min plånbok gillade det.. Fick väldans trevligt middagssällskap också :)

Hela lördagen gick åt till att ha ont i ryggen, sova, tänka, fundera, grubbla, planera, vila, promenera.. Vart lite konstig dygnsrytm där, men fick iaf någorlunda med sömn i slutändan. Fick i mig ordentligt med mat och var sedan fit for fight. Hade hört att det skulle bli party hemma hos Kami, så jag och Marre gick dit. Inte så mkt drag nej.. Men hade rätt trevligt ändå. Marre försvann tyvärr, jag hade sett fram emot att få umgås med henne, men förstår att hon inte orkade.. Det har ju trots allt varit en riktigt intensiv vecka för min lilla pärla, och då är det skönt att bara få vara hemma..

Vart lite rörigt, men tillslut tog vi oss ner på Lillebror, en del trevligt folk. Redde ut saker med Ludde, det var skönt. Kändes som en sten som försvann. Gick sen vidare till Munken vid halv ett eller så.. Var väl kul i en kvart eller nåt.. :( Stannade en timma, gick mest runt. Dansade lite här, dansade lite där. En hel del folk, men inte så många man kände.. Mest 40taggare.. xD Så jag gick tillbaka till Lillebror igen.. Träffade Äääämelie, Richard och en massa annat trevligt folk :) Sista halvtimman var lätt bästa på hela kvällen. Sen försöka hjälpa Ludde hitta sin jacka utan framgång.. Irrade runt på Öster en stund, mötte upp Rasmus och gick på donken.. Fan vad det kan va gott med pommes ibland :) fast synd att de inte har nån god dip på donken. :P Taxi hem (med Kurir :P haha), mötte Robin, Annelie och Fisken på parkeringen, pratade med dem en stund. JÄKLAR vad snurrigt allt är! Försökte förklara för Rasmus, men det gick inte så bra.. :P

Sov gott gjorde jag iaf. Eller aa.. xD Som vanligt.. Vaknade tidigt på söndagen, ont som fan i huvudet.. :( Låg mest i sängen hela dan.. Och satt vid datorn.. Och drack vatten.. Och åt kebab till frukost :D haha! Hmm... Jag blev riktigt sugen på en sån nu också.. Frågan är om man skulle ta och.. Äsch.. Eller jo.. Eller kanske.. Får kolla hur mkt pengar jag har ;P

Sen lek med söt liten vän, kycklingfilé och ris till kvällsmat! :D MUMMA! Som jag har längtat efter kyckling! I flera veckor! Äntligen! Helt fantastiskt underbart gott. Sen sov jag som en sten :) ett tag iaf.

Idag har jag haft fullt upp, möte med arbetsterapeut, LSS, och städat. Nu vill jag egentligen bara käka en kebab och gå och lägga mig.. xD Kanske..

Nu orkar jag inte skriva mer. Puss på er

Hon vill men kan inte sooova...

Vargen ylar i naattens.. Va? Nej.. Det gör den ju inte.. Inte ens hunden ylar i natten..

Vaknade strax efter 4 idag med. Puh. Ska snart gå och lägga mig igen.. Ont i ryggen :(

Men det regnar ute, dvs solen lyser inte precis rakt på mig idag. Och så är det lite mysfaktor på det också. Fast jag hör inte smattrandet, för jag bor ju på botten. :( Det är ju lite synd..

Gick bra hos veterinären igår iaf, men det blir dyyyyrt. Usch. Får ångest bara jag tänker på det.

Jag kan berätta mer sen.. Skulle bara rapportera lite snabbt.. :P Alive and kicking! Och ingen utgång blev det! Ovanligt för att vara jag, men inte helt fel. Sparar pengar gör man också. Men funderar fortfarande på Pumpbolaget ikväll.. :) De är ju så BRA!!

Naj nu ska jag susse lite. Hoppas jag.


Puss
/Kapten

Lång, intensiv dag!

Började med att vakna vid 4, försökte sova till 5, gick upp, satt vid datorn en stund, gick och lade mig igen, somnade om halv 7 efter att ha fällt alla persienner och hängt upp en filt över fönstret.

Upp och hopp i duschen vid 10 (okej, det blev mer halv 11 men ändå), kasta sig iväg och hämta mamma för en runda på stan. Hann med en massa ärenden, hämtade min klänning på MQ, bytte en kofta och gjorde två kap på Cubus. En t-shirt och ett linne - 30 spänn styck.

Sen handla åt mamma på COOOOOOP. Ner på hamnen, tog oss en promenad hela strandpromenaden tur och retur (med Tenor). Skönt att komma ut och gå, men blåste förfärligt, och T var helt uppe i varv. Insåg att jag tappat tiden, helt plötsligt bråttom hem!

Kom hem (något sent, men inte så farligt), ringde veterinären ang Smirnoff :( , fick en tid, sen var det dags att städa. Fick massa gjort iaf, så nu känns det bättre. Bara tvätten och lite disk kvar. Och alla papper och skit förstås.

Nu har jag fått en halvtimmas vila och det är snart dags att ge sig iväg igen.. Veterinärtid i Roma 15:45 (yaaaaay, vad jag ser fram emot att betala dem en massa pengar jag inte har! Tjo!) och innan det ska jag hinna bort till mamma och lämna hennes handel som jag inte hann förut..

Sen rally in till stan och tvätta (förutsatt att jag får tvättid 16-19). Puh. Nånstans däremellan ska jag hinna äta och kanske t.o.m. umgås med någon. Efter tvättandet (typ kl 20!?) får jag stoppa in quality time med Marre! Nåt som egentligen var tänkt idag kl 14! Jaja, det blir aldrig som man tänkt sig..

PRESSAT SCHEMA! x( Och detta ska föreställa fredag.. Pust! Nu måste jag hitta en kattbur! Finns en i förrådet, problemet är bara att det står en 90-resårsäng ivägen.. Bara att hugga i då! Stackars ryggen.. :(


Tjing!
/Kapten

Fiffigt..

Vad gör man när man steker köttbullar, men inte orkar vänta på att de ska bli genomstekta?

- Man delar dem på mitten och steker mittensidan :) haha.



Vi var på ett bygge idag med skolan, och skulle mäta upp en trädgård. Peter Malkan var platschef, haha, han kände till och med igen mig. :) Det var kul. Jag gillar honom. Nylander (den lilla) var där också. Och en hel hög med små pojkar som aldrig verkade ha sett kvinntimmer förut.. x( Suck. Ska man skratta eller gråta? Det var väl ganska roligt :) jag gillar att mäta och räkna och skriva och bygga och planera. Tråkigt att vår lärare typ tog över så vi var flera stycken som inte hade nåt att göra.. :-/ Är det inte meningen att det är eleverna som ska jobba liksom..? Kände inte att jag lärde mig så mkt som jag kunde gjort idag.. Hon skötte lasern och skrev ner siffrorna och vi fick flytta runt pinnen och flytta avläsningsinstrumentet. Yay. En i taget hade nåt att göra. Hm.. Inte så värst pedagogiskt. Jag och Kitte åkte tidigare till slut..

Fick reda ut lite tankar och känslor hos shrinken idag också.. Det var skönt. Men jobbigt. Är trött nu.. Äter mat. Tyckte det var starkt. :( Sköljer ner med mjölk. Har nu fått ut inbjudningar - iaf några - till mitt party i sommar.. Känns skönt att ha det gjort.

Äh! Och vet ni vad! Jag och Amelie tog en promenad med Tenor förut. Och så kommer vi i skogen, möter en tant som knappt kunde gå, rollator hade hon. Vi gick förbi, tänkte inte mer på det. Så helt plötsligt dyker det upp en Collie! Ur ingenstans! Fram och hälsa på Tenor bara, visst, varsågod! Tur som fan han inte är aggressiv, annars hade tant kunnat bli en hund fattigare. Jävla idiot. Stod typ 20 meter bort med sin rollator och bara glodde. Vad fan!? Jag blev förbannad, kan man inte ha koll på sin hund ska man fan inte ha hund. Usch. Kärringjävel.

Och nu står min älskade lilla bil på parkeringen igen. :) Det känns tryggt och bra. Det låter konstigt, jag vet - med tanke på att jag bor på gråbo. :P Men känns bra att ha den i närheten. Nu är det "bara" nåt elfel kvar.. Hmpf.. Elfel är inte roliga fel.. Den startar inte om den har stått ett tag.. :-/ Batteriet ska vara bra, men tänkte åka till en mack och testa det.. Om det inte är batteriet så är det bara att börja leta nåt som tjyver ström. Tjoho, vad sånt är roligt. Men men. Sånt är livet.

Nu är både jag och djuren mätta och glada, och jag och Tenor ska ta en prommis till idag innan det räknas som kväll och vila. Hockeyn börjar om en kvart.. Hade iofs vart kul att se, jag har inte sett hockey på superlänge. Får fundera på det..

Nu - byta strumpor och promenad i det lilla av solen som finns kvar. :)


See ya!
/Kapten

Wee!

:D Min bil kommer hem snart! Tjohoo! :D Jag har saknat den! Alldeles nästan frisk är den också! Wehoo!

Hockey sen.. Kanske man skulle ta och se.. :)

Återkommer, nu ska jag diska.!

Ugh..

Kom upp sent idag igen.. Sovit så jäkla dåligt.. Som vanligt.. Fryser, svettas, drömmer, vaknar.. Puh. Hela natten håller det på sådär. Idag började jag vakna klockan 2. Dvs jag fick ca 2 timmars sammanhängande någorlunda klok sömn. Suck..

Nu sitter jag och äter min gröt. Katterna rasar runt i garderoben, men jag orkar verkligen inte bry mig.. Ska ännu hinna käka upp, klä på mig, gå ut med Tenor och köra bort till lasarettet innan nio. Whohoo, det kommer jag inte lyckas med.. (-_-)

Halv tre idag ska jag på mitt sista bedömningssamtal hos psykologen.. Tror ni jag är nervös eller?? Tänk om jag inte får nån mer hjälp?? Vad gör jag då när tabletterna tar slut? När ångesten blir outhärdlig? Vad händer med min ångest om jag inte får nån hjälp? Ska jag fortsätta supa bort bekymren bara? Det låter ju verkligen som en hållbar lösning.. Jag kämpar varje dag med att hålla huvudet över vattenytan. Men mer då? Ska jag leva på desperata tillfälliga lösningar som sprit? Psykiatrin på den här ön är inget annat än ett jävla skämt.. Får ångest bara jag tänker på det.. Hur långt det ska behöva gå och hur mycket man måste kämpa för att få hjälp... Fy fan säger jag bara. Usch. Nu gör det ont.. Jag måste sluta nu. Jag har en dag att ta mig igenom, kan inte gå runt och ha ångest hela tiden.. Eller aa, nu är det ju redan kört.. :-/ Yay. Vilket underbart liv.

Nu - kläder, hundprommis och rallykörning genom stan.


Hej.
/Kapten

Sista för idag.

Aaaaahhh!!! Grey's Anatomy är såååå spännande!!! :O Satt som på nålar hela tiden!! Fast lite jobbigt är det att det handlar så fruktansvärt mycket om kärlek och relationer.. Själv känner jag mig mest vilsen. :-/ Sätter igång en massa i huvudet på en.. Och i hjärtat kanske mest.

Såg Fråga Olle sen efteråt.. Det är alltid lika roligt att kolla på :) haha.

Nu har jag iaf målat och filat färdigt mina naglar. Lite förebyggande för imorgon.. Då ska vi ta på arbetskläder och ge oss ut i nån trädgård och mäta eller vad vi nu skulle göra.. Jag som har kämpat så jävla länge och mycket med naglarna för att de ska bli fina till balen.. Fel tillfälle att ha sönder nån nu!! När de för EN gångs skull börjar bli långa! Allihop! Det är helt otroligt för att vara jag. :P Fan vad nojig jag kommer vara nu de sista veckorna.. Särskilt imorgon! Får ha dubbla handskar. ;P Arbetshandskarna vet jag av erfarenhet inte är särskilt snälla mot naglarna. :( Blir bara mos av alltihop..

Vilka I-landsproblem jag har.. :P Haha.

Så, nu får det vara bra för ikväll.. Göra rent kattlådorna, borsta tänderna, dricka ett glas vatten, värma vetekudden och sen bums i säng. Får lite sovmorgon imorgon, ska inte vara vid lasarettet förrns kl 9.. ;) Skööönt. Hoppas jag får sova inatt.. :-/


Nattinatti
/Kapten

PS. Yes! Gatlyktan trasig inatt igen! :D Tjo! Mörka nätter är bra nätter. Som på landet.
PS2. Haha.. Det blev inget borsta tänderna.. :P Smirnoff ligger och sover så gott i handfatet så jag har inte hjärta att väcka honom.. Tenor dricker ur katternas skål istället för sin egen, och Luna gör kullerbyttor och lustiga ljud. :P Jahaja.. Välkommen hem till mig! :D

Guldkorn

Hallo igen.. Jag letade efter en särskild bild förut, en på en spindel.. Jag hittade den till slut, men innan det så hittade jag en hel massa andra bilder. Som jag i princip hade glömt att de fanns.. Kul. Jag tänkte lägga upp några guldkorn här.. :)




Den här är tagen den 4e januari 2008. Det är utsikten över havet från Sysneudd. Härlig bild.




Dessa tog jag den 14e november 2007, Lövsta. Det var den första ordentliga snön. Jag gillar att de ser ut att vara tagna ur en gammal bok eller nåt.. De ser lite poetiska ut. :)




Amaryllis. Jag älskar blommor. Det kunde ni inte gissa va? :P




Denna talar rätt bra för sig själv. x-/ Oskarshamn 14 april 2006, på väg till Elmia.


--


Nu talar min vovve om att det är dags att gå ut och gå. x( Uggh, kallt och blött. Men men. Jag kan lägga upp fler bilder så småningom..


Hej hopp, ut i regnet bara.
/Kapten

Internet funkar igen!

Min vanliga tur då.. Fick lite mat i magen, diskade lite, och passade på att gå ut med Tenor när det hade slutat regna. Allt var frid och fröjd och jag hade tillochmed tänkt ge mig ut på äventyr när jag kommit hem igen. Men icke då. Till att börja med fick jag helt plötsligt supermegajätteont i magen. :( Alltså riktigt sådär som att nån sticker en kniv i en.. Inte skönt. Värmde en vetekudde och tog en värktablett, tänkte att det kunde bli bättre då. Men det blev det inte. Ungefär samtidigt dog mitt internet. Men vad roligt. Fick inte igång det igen så stängde av skitdatorn och gick och lade mig. :(

Sov skitdåligt pga magen som kändes som den satt i ett skruvstäd med taggar på. Så gissa vad - jag försov mig i morse! Yay! Dessutom verkade det som det skulle bli fint väder idag så lämnade halsduken hemma och tog converse på fötterna. Big mistake. Missade en lektion Hund - fan! Men de hade tydligen bara gått igenom lagar och sånt.. Hade med mig Tenor, han var jätteduktig!

Från lunch har det regnat. Och blåst. Höll på att frysa häcken av mig. :( Och blöt om fötterna är jag också. Blä.

Efter lunch hade vi Katarina, vi pratade om hundens signaler!! Hur spännande som helst! Vi läste i boken och hon berättade massa. Hon är så otroligt bra på att berätta, väldigt pedagogisk! Visar och demonstrerar och berättar. Skitbra. Så såg vi en film om hundens signaler, främst lugnande signaler de använder. Och hur man själv kan använda dem. Känns som jag har lärt mig hur mycket som helst idag. :) Såna dagar är bra dagar.

Sen fick vi se när Katarinas hund Yang fick träffa Carolines hund Mini, och se signalerna live liksom. Det var inte så spännande, Mini var inte så intresserad. Men sen när de andra hade gått så släppte vi ihop Yang och Tenor. Det var lite mer action där! Men det gick bra, över förväntan. :) Det är nyttigt för honom att träffa andra hundar. Och för mig att lära mig hur jag ska bete mig. Superbra. Men blev himla blöt om tassarna, eftersom vi var i änget.

Fick lite handlat Maxi på vägen hem.. Skönt. Nu är jag äntligen hemma, internet funkar igen, och alla mina älskade små djur ligger och sover. :) Utom Polly ser jag nu.. Hon ligger bredvid Smirnoff och tvättar sig. Sötkatt.

Hmm... Jag är lite orolig för Smirre.. Han går och pinkar nästan hela tiden. Jätteofta, typ en gång i kvarten/halvtimmen. :( Tänk om det är urinvägsinfektion? Han verkar inte ha ont någonstans, och han reagerar inte när man känner på honom.. Men ändå. Får ringa nu i dagarna och rådfråga farbror veterinären.

Nu ska jag bara mysa. :) Plocka upp min handel och gosa lite med kissarna. Sortera papper hade jag också tänkt.. Har en massa små högar överallt. Eller hm, de börjar bli stora nu. x( Och många. Men först qualitytime med missarna.

Håll nu tummarna för att mitt internet fortsätter att fungera! Isf skriver jag en skvätt lite senare också :)


To be continued..
/Kapten

Lite bättre

Känner mig lite bättre till mods nu.. Pratade med Angelica.. Det lät inte helt omöjligt att jag skulle lyckas övertala henne att gå på balen.. Time will tell. Fan.. Annars får jag väl gå själv.. Men fan.. Hur kul är det då? :-/

Nyss blivit tillklippt. Mycket nöjd! Jag har skitsvårt att lita på folk - SPECIELLT angående mitt älskade hår. Men jag vågade, och jävlar - det blev riktigt bra! Passade på att fråga om hon kunde fixa håret till balen också, det gick så bra för 500kr. Helt överkomligt. Snälla Gittan. Världens bästa Gittan. Vi pratade om allt och inget, pappa, Allan, Julia, Richard, Erik, Per, framtiden, dåtiden.. Jag saknar henne. :)

Nu kurrar Åskar. Han vill ha mat.. Är väl lika bra att jag går och fixar det. Nåt maxmål ska jag försöka hålla mig undan från. Tänk på att spara pengar Nemo... Då funkar det inte att gå på Max så fort man blir lite hungrig.. Då blir det ingen håruppsättning till balen.. Spara spara..

Sen blir det väl ut i regn och blåst med lilla vovven.. Tycker han varit ovanligt lugn och snäll idag.. Hm.. Undrar om det är nå fel på han..? :-S Inte råd med en sjuk hund nu..

Äsch hörni, vi hörs sen.


Tjing.
/Kapten N

Jahaja...

... det var ju kul. Där får man för man går och lägger sig i godan ro och tror att allt är frid och fröjd. Fick precis ett sms från min baldejt. Hon dumpade mig. Hade glömt att hon lovat nån annan. Men vad roligt. Det är väl ödet att jag inte ska gå på den där jävla balen. Nu orkar jag inte hålla på längre, det är ju ingen som vill gå dit med mig. Fuck it. Får se hur Matilda ska göra, men om inte hon heller ska gå, nej då skiter jag fan i det. Ska försöka övertyga Angelica om att gå också. Men sen får det fan vara.. Jag orkar inte. Och inte tänker jag gå dit ensam. Vad kul! Fan! Jag som sett fram emot skiten så mkt. :(

Pitten i örat. Fitta fat handgranat. Blä. Nu tappade jag all lust och ork och allting. Faan. FAN!!

Äntligen hemma..

Jag älskar att komma hem. Sen jag skaffade Tenor liksom längtar jag hem när jag är borta. Nån som välkomnar en och har saknat en. Man blir så glad!

Men jag är fortfarande lika pissigt trött... :( Ska faktiskt ta och gå och lägga mig en stund.. Det blåser ute, och regnar.. Då är det skönt att gå och lägga sig igen. ;) Påminner mig om när man låg i husvagnen om sommaren, med fönstret lite öppet, när det var sånt här väder. Hur mysigt som helst. Höra regnet smattra på taket, känna svalkan i luften och krypa ner under ett varmt täcke och somna jämte slånbärsbuskarna. Alldeles tyst förutom vinden och regnet. Det händer att jag längtar tillbaka dit, till min lilla bubbla. Där hade man inga bekymmer i världen.

Jag ska nog gå och lägga mig i min säng, och låtsas att jag är där.. Långt ifrån stan, långt ifrån affärer, datorer och tv-apparater.. Jag ska nog tillochmed ta och stänga av datorn. Det var längesen.

Godnatt, eller dag eller vad man nu säger..

Puss
/Kapten

Etik......

...... Fan... Nu har jag kört fast igen.. Lyckades tillslut komma igång, och har skrivit ett helt A4. Men inte riktigt om det jag skulle.. Gghh... Jag skjuter på problemen som vanligt.. :( Jag har skrivit om vad jag tycker om etik i allmänhet, och "rätt och fel" i synnerhet.. Men det var ju inte det som var uppgiften.. Uff.. Vi ska välja mellan tre etiska dilemman.. Och jag vet inte vilket jag ska välja..

Dödshjälp, handikappade och köpt sex, Kristian von Hornsleth och det faktum att han har köpt rätten till en hel bys invånares namn, döpt om dem till Hornsleth allihop och säljer bilder på dem som konst.

Skitsvårt alltihop. Dödshjälp är så himla komplicerat, handikappades rätt att köpa sex tycker jag har mer att göra med sexhandel i allmänhet och inte så mkt med just handikappades situation.. Och den där Hornsleth. Vart ska man börja liksom..? (-_-)

Etik och moral

Shit.. Vi ska hålla på med etik och moral idag.. Fan också.. Jag får sån äcklig ångest över sånt här.. Mår dåligt över att folk beter sig som de gör, och känner mig trängd och pressad när jag måste ta ställning till något så allvarligt. Jag tar det helt seriöst, det är väl därför det är så svårt. Hade jag varit oseriös så hade jag bara kunnat säga något och sen inte bry mig. Men jag är medveten om att det är riktiga problem i samhället, och jag tar det på allvar. Det är som att jag har personligt ansvar för att lösa de här moraliska problemen. Jag kan nog inte förklara det bättre. Det är som att någon ger mig dessa delikata dilemman på ett silverfat och sen står och tittar på lite rastlöst. Bara tanken på att någon sen kommer ifrågasätta det jag kommer fram till får mig att känna mig som en anklagad i en källare med tre biffiga poliser och en bländande lampa i ansiktet, ett förhörsrum. Herregud, jag är inte perfekt!!! Hjälp!! Jag vet inte!! Jag har inga svar!! Panik!

Puh, andas. Andas. Jag hatar det här. Jag har inga som helst problem med att reflektera över moraliska dilemman, diskutera och analysera. Snarare tvärtom, det är en av mina favoritsysslor. Men på beställning!? Och resultatet ska bli ett svar, ett ställningstagande!?

Hjälp....! :'(


Först ska jag se en PowerPoint-presentation om Etik... Jag återkommer. Hu, vad läskigt.

AAHH!! Som vanligt..

.. så lyckas jag klanta till det. Sitter i bilen på parkeringen när en liten vag tanke om att jag kanske har plockat ur busskortet ur plånboken dhyker upp.. Nej nej nej.. Jo! Så var det. Blää... En djup suck och sen får ta bilen till skolan. Ja! Lyckat!

Nu börjar jag!

Haha... Smart!

Jag sket i att ta bussen.. :P Kom på att jag har ju mammas bil, så då kan jag ju köra direkt till Ica Maxi så slipper jag åka buss runt hela stan.. Smart! Då sparar jag 30 min restid. :) 30 min hinner man mycket på. T.ex. borsta tänderna, rensa kattlådorna, sätta upp håret, leta reda på svenska-häftet jag skulle ha lämnat tillbaka för en evighet sen, ge katterna mat, ta en liten extra sväng med Tenor, byta jacka, komma ihåg sin medicin... osv. osv. :o) Gud vad smart jag är.

Men usch vad jag är trött! Sitter här och kastar längtansfulla blickar tillbaka mot sängen.. Mmmm, vad skönt det hade varit att få krypa ner där igen.. Gosa ner sig bland alla kuddar och katter.. Lägga sin stela, smärtande rygg på en varm vetekudde.. Åh.. Bara 10 min.. Det hinner jag ju.. Jag måste ju inte åka förrns 5 i.. NEJ! Nej nej nej nej! Skärpning! Tänk på nåt annat!

Religion! Vi ska ha religion idag! Wehoo vad roligt! .. Nej, okej, det funkade inte.. Men jag måste.. Missade de senaste 2 gångerna, och har inte kunnat ta igen nåt hemma eftersom undervisningen sker i PowerPoint, och jag inte har nåt Office-paket. Så.. Det suger ju..

Aja.. Jag får nog resa mig härifrån nu, annars kommer jag somna.. Puh..


Tjingeling!
/Kapten

Godmorgon alla!

Puh, Nemisen är jättetrött idag.. Trots att hon sov någorlunda.. Nu när jag tänker efter så drömde jag iofs en massa hemskheter.. :( Kan väl bero på det.. Aja. Klockan är redan alldeles för mkt. Tagit en dusch, klätt på mig, tillverkar frukost - PLING! sade det där ja.. Sen blir det ut med hunden och in med katten. Och bussen går 07:25. Heja heja!

Till skolan är det tänkt att jag skall.. Även om jag MYCKET hellre hade legat kvar i sängen några timmar till.. :( Men men. Ta sig i kragen var det.

Skriver mer sen.


Puss på er
/Kapten

Tenor


Ännu en dag går mot sitt slut..

Kom in för en stund sen från prommis med Tenor.. Hemskt vad han har varit stissig nu ikväll.. :( Gnällig och rastlös. Betedde sig på promenaden också. Hm. Fast om man ska se det positivt så lär han ju sova som en sten inatt istället.. :)

Puh.. Hann med en hel del idag faktiskt.. Fast inget plugg. :( Slutar tidigt imorgon, får ta det då istället..

Nånting som även händer imorgon är att jag blir klippt. Fjärde gången gillt då? Inte klippt mig sen typ i juli.. :P Helt vildvuxet det där röda ogräset på huvve..

Jaa.. Annars då? Ångesten hänger kvar. Är väl inte ens nån idé att jag berättar om det längre.. Det förändras inte.. Eller, det går ju i vågor liksom.. Men den försvinner inte. Men jag lovar att tala om när den är borta! :) Tur att det finns musik.. Det hjälper faktiskt. En stund iaf..

Nu är det snart nani nani.. Hoppas man får sova något inatt.. Hoppas att kattfan håller tyst.. x(


Sleep tight!
/Kapten


PS. Snaaart är det sommar!! :D

Long way to happy

One night to you
Lasted six weeks for me

Just a bitter little pill now
Just to try to go to sleep

No more waking up to innocence
Say hello to
hesitance
To everyone I meet

Thanks to you years ago
I guess I'll never know
What love means to me but
oh
I'll keep on rolling down this road
But I've got a bad, bad feeling..


It's gonna take a long time to love
It's gonna take a lot to hold on
It's gonna be a long way to happy
, yeah
Left in the pieces that you broke me into
Torn apart but now I've got to
Keep on rolling like a stone
Cause it's gonna be a long long way to happy


Left my childhood behind
In a roll away bed
Everything was so damn simple
Now I'm losing my head
Trying to cover up the damage
And pad out all the bruises

Too young to know I had it
So it didn't hurt to lose it

Didn't hurt to lose it
No but oh
I'll keep on rolling down this road
But I've got a bad, bad feeling


It's gonna take a long time to love
It's gonna take a lot to hold on
It's gonna be a long way to happy
, yeah
Left in the pieces that you broke me into
Torn apart but now I've got to
Keep on rolling like a stone
Cause it's gonna be a long long way

Now I'm numb as hell and I can't feel a thing
But don't worry about regret or guilt cause I never knew your name
I just want to thank you
Thank you
From the bottom of my heart
For all the sleepless nights
And for tearing me apart yeah yeah

It's gonna take a long time to love
It's gonna take a lot to hold on
It's gonna be a long way to happy, yeah
Left in the pieces that you broke me into
Torn apart but now I've got to
Keep on rolling like a stone
Cause it's gonna be a long long way to happy..

Hungrig!

Nu har jag varit skitduktig och diskat, dammsugit, moppat, sorterat in tvätten OCH plockat undan! Och allt detta till Pink på alldeles för hög volym ;P

Puh! Nu är jag helt slut. Helt hungrig. :P Gud, jag skulle kunna äta en hel ko. Eller.. Aa.. Ni förstår vad jag menar.

Var borta i Marres nya lägenhet och lämnade en kattbur till Katja och pojkarna. De hade kommit en bra bit! Och nu står det "Maria Nilsson" på dörren också. :) Tihi. Vuxenpoäng där!

Marre är på jobbet.. Jag gillar inte när hon är det. :P Jag saknar att bara kunna ringa och döprata närsomhelst på dygnet.. Men men. Sånt är livet. Nej nu ska jag fan ta nåt klokt att äta. Sen plugga? Den som lever får se....


Klart slut.
/Kapten

Too little too late

Come to me
Stay the night

You say the words but boy, it don't feel right
What do you expect me to say
(You know it's just too little too late)
You take my hand
And you say you've changed
But boy you know, your begging don't fool me
Because to you it's just a game
(You know it's just too little too late)


So let me on down
'Cause time has made me strong
I'm starting to move on
I'm gonna say this now
Your chance has come and gone

And you know...


It's just too little too late
A little too wrong
And I can't wait

But you know all the right things to say
(You know it's just too little too late)
You say you dream of my face
But you don't like me
You just like the chase
To be real
It doesn't matter anyway
(You know it's just too little too late)


I was young
And in love

I gave you everything
But it wasn't enough
And
now you wanna communicate (You know it's just too little too late)
Go find someone else
In letting you go
I'm loving myself

You got a problem
But don't come asking me for help

'Cause you know...


It's just too little too late
A little too wrong
And I can't wait
But you know all the right things to say (You know it's just too little too late)
You say you dream of my face
But you don't like me
You just like the chase
To be real

It doesn't matter anyway (You know it's just too little too late)


I can love with all of my heart, baby
I know I have so much to give (I have so much to give)
With a player like you I don't have a prayer
That's no way to live

Kusiner, vin, lammstek, Narnia, vårregn och flytt!

Puh! Vilken helg! Vet inte när jag skrev sist, och orkar inte kolla heller..

Valborg blev till en början bra! Jag låg mest och solade hela dagen - så otroligt skönt! Sen var det en sväng på stan med mor min. Efter det en välbehövlig dusch och sen iväg till Rasmus på grillkväll! :D Ett helt gäng härliga människor + grilla + alkohol + kameror = WHOHOOO! :D Hade jätteskoj hela kvällen! Kul att vovve var med också, han var superduktig :)

Vi gick vidare - nej det gjorde vi ju inte, Henke körde ju - till Rasmus egna boning och festade på där en stund :) sen var det ner på krogen som gällde.. Fast jag fastnade på stora torget och frös häcken och fingrarna av mig. Hade ett lååååångt deep talk med Frida över tfn. Sen var det ingen idé att gå ut längre.. Gick upp till max och käkade, sen hemfärd och tillslut sova efter den långa kvällen.

Morgonen efter mådde jag inte hallon. Gick till slut ut och lade mig på gräset istället :) med täcke, kuddar och hela baletten. I skuggan såklart. GUUUUUD vad skönt! Precis perfekt lagom varmt/svalt. Sen blev det varmt och vi blev hungriga, så gick ner till affären och köpte oss en riktigt fin picknick. :) Mumma med grillad kyckling, potatissallad och baguette. Sen sola och leka med kameran. Tjohoo vad det är skoj! :D

Kvällen var inte tänkt att bli lugn, men det blev den ändå.. Tog en lång skön kvällspromenad och bara gick och njöt av alla färger och dofter. Stannade sedan hemma för att finnas tillgänglig, men det behövdes inte så blev en "tidig" kväll för en gångs skull. Sov inget vidare, men när gjorde jag senast det..? x(

Nu ska vi se.. Vilken dag är jag på.. Jo! Lördag! Kom upp lite senare än jag tänkt, låg och solade långt om länge. Sen kom syster yster hit och vi satt och pratade och hade allmänt trevligt ett tag. Efter det rallypackning, hämta mamma på stan och bege oss ut på landet! :D Kusin Lisa var nämligen nere och hälsade på, med sin syster Linda och deras Ann-Sofie, sen var Ann nere också - hela gänget från Stockholmstrakterna. Superkul att träffa dem igen! Det var längesen nu!

Till kvällen planerades ordentlig middag, och i väntan på steken så satt jag, mamma, Ann och Catten och diskuterade det klassiska problemet med män. Puh. Och tog några glas vin gjorde jag och mor, som inte körde. Det var.. Intressant. Det är alltid nyttigt att höra andras synvinkel på saker och ting. Men mycket klokare blev jag inte.. Tyvärr. Mitt huvud går ju inte mindre på högvarv för att man får ännu mer att tänka på liksom.. Men trevligt var det. Och nyttigt.

Sen kasta oss iväg till lusthuset på Borgvik med maten (lammstek med vitlök och rosmarin, tillsammans med potatismossallad). Satte oss att äta fortare än kvickt, så inte steken skulle kallna. Helt himmelskt gott var det!! Mums! Åt så mkt samvetet tillät, men hade utan problem kunnat få i mig mer ;) som vanligt.. Haha. Här, i solskenet/solnedgången satt alltså hela gänget och åt gott, drack vin och hade det supermysigt. Man kan inte ha annat än roligt med de här människorna förstår ni. :)

Dukade in, lekte med hunden och sen vankades det spel... Uuuuhh vad läskigt, det tyckte både jag och mamma. Men vi lät oss övertalas, och tur var väl det! Lappleken var bland de roligaste lekarna jag varit med om! :D Jag kan förklara reglerna nån annan gång, och jag LÄR ta med mig leken till kommande fester! :D Mycket skratt och skoj, ståhej och liv blev det. Vi hade roligt ända tills sent, och sen var det med vemod man tog avsked och lämnade fastlänningarna efter en kort men intensiv tid tillsammans. Saknar er redan!!

Nattlig prommis med T på Gammelgarnslandet, helt underbart. Gick i månens sken och bara insöp luften, lukterna, känslan, marken.. Allt. Mitt hem. Min hembygd. Man kunde nästan känna havets närvaro. Och alldeles lugnt och stilla var det. <3

Sov otroligt dåligt, på sin höjd några timmar under natten. Ont i ryggen har jag haft nåt fruktansvärt nu på senaste.. Börjar nog bli dags att ta upp striden om resårmadrassen snart.. :-/ Vaknade hungrig som en varg, vilken lycka när jag insåg att jag packat ner det sista av baguetten och skagenröran hemifrån! Catten hade nämligen inte så mkt till frukost hemma.. I väntan på henne och frukosten så tog jag vovven och skulle ut och gå. Fastnade hos Ps mamma Eva och blev där och pratade med henne ett bra tag. Hon är så mysig. Jag gillar henne. Gick därifrån gladare och med en burk fikonmarmelad (som btw vad helt gudomlig!) och en burk viltgelé. Snällis.

Hann inte iväg på nån promenad för Cat kom tillbaks. Lyxfrukost och mys med kusinerna Selma och Siri. Städa Cats bil, lek med barnen, mor och hunden i gröngräset, bus och mys. :)

In till stan, kidnappa Selma och Siri, hem till mig och äta och se på Narnia. Sen hela armén borta, andas ut lite.

Världens härligaste kvällspromenad, lagom i skymningen. Bara njöt av den explosion som kallas våren. Boken har slagit ut sina intensivt ljusgröna blad, och hela bokskogen här borta bara lyser. Tillsammans med den mörkgröna och vita, fluffiga matta av vitsippor, hundkäx och kirskål som tagit över marken, ger det en riktigt mysig, nästan trolsk känsla.. Hade det dykt upp små féer och älvor där och då hade jag inte alls blivit förvånad. Körsbärsträden blommar, de har nästan blommat över redan. Forsythian står i full blom och ser ut som den brinner. Kastanjen bara väntar på att få öppna sina parasollblad. Nästan alla buskar och träd har fått små gröna knoppar och blad.

Och jag bara njuter av varje dag som går.

Inatt har det regnat också. Ett riktigt såntdär vårregn. Solen var inte framme i morse (första gången på länge förresten), men jag vaknade tidigt ändå. Släppte ut Smirnoff och såg att gräset var blött. Kunde bara le. :) Riktig sommarkänsla. Fåglarna som kvittrar, allt är grönt, det är svalt ute, inte kallt. Och så regnet på det. Mm, underbart.

Idag skulle jag hjälpa Marre, Katja och David att flytta, men det behövdes tydligen inte.. Skönt.. Var där borta en sväng förut, såg förjävligt ut :( måste ha vart en riktig pundare eller nåt som bott där innan.. Äckligt, ostädat, förstört. Stackars Marre.. Bara krångel med hela skiten. Men men. Hon har en lägenhet nu iaf :) som är bara hennes.

Men om ingen behöver mig, ska jag gå och ta en macka med dadelmarmelad och gosa ner mig bland vetekuddarna igen. Faktiskt. :) En stund iaf.. Sen ska jag gå ut.

Ursäkta längden, men så går det när man slarvar på att uppdatera allt.. ;P


Simma lugnt!
/Kapten

RSS 2.0